32 SANUKI-GOSHIKIDAI

2013.12.24

How about making Japanese wheat noodle "Udon" in the authentic Udon-country, Sanuki?

  • Click this image to enlarge.

This course contains an experience-based program of Sanuki-Udon making and eating, while staying in Kyukamura Sanuki-goshikidai. One-hour course from kneading wheat dough to making Udon starts 17:00 at your accommodation date. You can eat your Udon at dinner of that day. Enjoy performance and talk of our Udon-master staffs living in the authentic Udon-country and the interesting Udon culture!

Period: Available at all times of the year 
*Make a reservation at least 3 days before.
Time: 1 hour course, starting from 17:00, at Kyukamura Sanuki-goshikidai
Fee: 840-yen/1-set (Udon for approximately for 2.5 people)    
--------------------------
本場讃岐でうどん作り体験

休暇村讃岐五色台に泊まりながら、讃岐うどん作りの体験・試食ができるプログラムです。ご宿泊当日の17:00から開始し、小麦粉を練る過程からうどん打ち体験まで、所要時間は約1時間。打ったうどんは、その日のご夕食時にお召し上がりいただけます。当スタッフも職人顔負けの腕前!うどん県民ならではの話も満載で、気軽に楽しくうどん文化に触れることができます。

期間:通年 ※3日前までの予約制 
時間:休暇村讃岐五色台館内にて17:00から約1時間
金額:1セット(約2.5人分)840円